سیسمونی نیک : سیسمونی دوقلو | خرید سیسمونی
با پشتیبانی تماس بگیرید 9193118466 98+
0

سبد خرید شما خالی است.

کووید-۱۹ و نوزادان: آشنایی با خطرات و پیشگیری

کووید-۱۹ و نوزادان: آشنایی با خطرات و پیشگیری

کووید-۱۹ و نوزادان: آشنایی با خطرات و پیشگیری

COVID-19 یا کرونا (که به معنی “بیماری کرونا ویروس 2019” است) یک بیماری عفونی است که توسط ویروس SARS-CoV-2 ایجاد می‌شود. این بیماری برای اولین بار در دسامبر 2019 در شهر ووهان چین شناسایی شد و سپس به سرعت به سراسر جهان گسترش یافت.

کرونا ویروس‌ها یک خانواده از ویروس‌ها هستند که در حیوانات و انسان‌ها عفونت ایجاد می‌کنند. این ویروس‌ها ممکن است عفونت‌های خفیف مانند سرماخوردگی تا بیماری‌های جدی مانند سندرم تنفسی حاد (SARS) و مرگ و میر ناشی از آنها ایجاد کنند.

علائم شایع COVID-19 شامل تب، خستگی، سرفه خشک، سردرد، درد عضلانی و خلقی، افزایش تنفس، و در موارد شدید‌تر ممکن است علائم تنفسی حادی مانند عفونت ریه ایجاد شود.

این بیماری از طریق قطرات ریز آب (وقتی کسی آه می‌کند، سرفه می‌کند، یا حتی حرف می‌زند) که ویروس در آنها حضور دارد، منتقل می‌شود. از این رو، برای پیشگیری و در امان ماندن از این بیماری مسئولان بهداشت و درمان توصیه می کنند که همه افراد جامعه از ماسک استفاده کنند و فاصله اجتماعی را رعایت کنند و بهداشت شخصی مانند شستن دست ها را فراموش نکنند.

کووید-۱۹ یا همان ویروس کرونا، نه تنها بر بزرگ‌ترها، بلکه بر کودکان و نوزادان هم تأثیر می‌گذارد. در مورد نوزادان، خطر ابتلا به این بیماری به دلیل سیستم ایمنی ضعیف بیشتر است. در اینجا نگاهی دقیق‌تر به چگونگی درگیری نوزادان به کووید-۱۹ خواهیم داشت. پس تا انتها همراه ما باشید.

چگونگی انتقال به نوزادان:

نوزادان می‌توانند در زمان زایمان یا از طریق مراقبان بیمار پس از زایمان به ویروس کووید-۱۹ آلوده شوند. بنابراین، مراقبت‌های ویژه‌تری در این موارد لازم است.

پیشگیری در بیمارستان:

 

کووید-۱۹ و نوزادان

اگر مادر مبتلا به کووید-۱۹ است یا به دلیل علائم منتظر آزمایش است، استفاده از ماسک پارچه‌ای و شستشوی مکرر دست‌ها ضروری است. همچنین توصیه می‌شود که فاصله معقولی بین تخت نوزاد و مادر در نظر گرفته شود. این اقدامات باعث کاهش خطر انتقال به نوزاد تازه متولد می‌شود.

نوزادان مبتلا به کووید-۱۹:

در صورتی که نوزاد مبتلا به COVID-19 است یا علائم کرونا را دارد، مراقب نوزاد باید ماسک داشته و دست‌های خود را به صورت مداوم بشوید. همچنین، پیگیری مکرر با ارائه‌دهنده مراقبت‌های بهداشتی نوزاد (تلفنی یا مجازی) برای مدت ۱۴ روز مورد نیاز است.

نکات مهم:

  1. پیگیری علائم: هرگونه علامتی در نوزادان باید بلافاصله به پزشک اطلاع داده شود.
  2. شستشوی دست: مراقبت‌های بهداشتی، از جمله شستشوی دست‌ها و استفاده از ماسک، ضروری است.
  3. فاصله اجتماعی: حتی در محیط خانگی، فاصله معقولی از نوزاد نگه دارید.
  4. پشتیبانی روحی: نگرانی‌ها و سوالات خود را با پزشک یا متخصص بهداشت مطرح کنید.

به طور کلی، با پیروی از دستورالعمل‌های بهداشتی و پزشکی، خطر انتقال کووید-۱۹ به نوزادان کاهش پیدا می‌کند و می‌توان به راحتی از این بیماری پیشگیری کرد.

نحوه مراقبت در خانه:

کووید-۱۹ و نوزادان

اگر نوزاد مبتلا به کووید-۱۹ است و پزشک تصمیم به مراقبت در خانه گرفته است، باید نکات زیر مورد توجه قرار گیرد:

  1. جدا نگه‌داشتن نوزاد: نوزاد باید جدا از سایر افراد خانواده نگه‌ داشته شود، به‌ویژه اگر دیگر افراد خانواده علائم COVID-19 دارند.
  2. مراقبت‌های بهداشتی: مراقبت‌های بهداشتی مستمر شامل شستشوی دست‌ها و استفاده از ماسک برای مراقبین نوزاد ضروری است.
  3. پیگیری پزشکی: باید در بازه های زمانی معین با پزشک در ارتباط باشید. هر گونه تغییر در وضعیت نوزاد را به پزشک اطلاع دهید.
  4. تغذیه سالم: نوزاد باید تغذیه کافی و سالم دریافت کند تا سیستم ایمنی او بهتر بتواند با بیماری مقابله کند.
  5. نظارت بر علائم: علائم نوزاد مانند تغییرات در تنفس، فشارخون، تب، خشکی دهان، یا تغییرات در رفتار باید به دقت بررسی شود. در صورتی که هر یک از این علائم ظاهر شد، فوراً به پزشک مراجعه کنید.
  6. تهویه مناسب: اگر ممکن است، از هوای تازه و خنک برای تهویه اتاق نوزاد استفاده کنید.
  7. پرهیز از مراجعه به بیرون: نوزاد را به هیچ وجه از قرنطینه تا بهبودی کامل خارج نکنید.

در کل، هر کاری که انجام می‌دهید، باید با راهنمایی پزشک انجام شود. پیروی از دستورات پزشک و اعتماد به او می‌تواند در بهبودی نوزاد شما تأثیرگذار باشد.