سیسمونی نیک : سیسمونی دوقلو | خرید سیسمونی
با پشتیبانی تماس بگیرید 9193118466 98+
0

سبد خرید شما خالی است.

زمان از پوشک گرفتن کودک

زمان از پوشک گرفتن کودک

زمان از پوشک گرفتن کودک

بی‌شک والدینی که قصد دارند کودک خود را از پوشک بگیرند، نیاز دارند تا به مسائل مختلفی توجه کنند تا این فرآیند به شکل موفقیت آمیزی انجام شود.

یکی از بزرگ‌ترین چالش های والدین، انتخاب زمان مناسب برای از پوشک گرفتن کودک است. اما والدین محترم باید توجه داشته باشند که قاعده و قانون خاصی برای از پوشک گرفتن کودک وجود ندارد، بایستی برای هر کودک متناسب با شرایط او عمل کرد.

نکته مهم بعدی این است که به هیچ وجه کودک خود را تحت فشار قرار ندهید، زیرا تحت فشار قرار دادن کودک می‌تواند منجر به عدم توانایی او در کنترل ادرار شود. مهم‌ترین نکته برای از پوشک گرفتن کودک، داشتن آمادگی است. ممکن است کودک شما آماده نباشد و احتیاج به زمان بیشتری داشته باشد. بنابراین صبر و محبت شما به او کمک خواهد کرد تا این مرحله را با موفقیت طی کند.

بهترین سن برای از پوشک گرفتن کودک

هر کودک ممکن است در یک بازه زمانی توانایی کنترل کردن ادرار را یاد بگیرد. معمولا بین ۱۸ ماهگی تا ۳ سالگی، بسیاری از کودکان این مهارت را بخوبی کسب می‌کنند.

نشانه‌های آمادگی کودک برای از پوشک گرفتن:

  1. ابراز ناراحتی از کثیف بودن پوشک.
  2. توجه نشان دادن به والدین هنگام دستشویی رفتن.
  3. مقاومت در برابر پوشک شدن.
  4. توانایی پایین و بالا کشیدن شلوار خود با کمی کمک.
  5. عدم خیس کردن پوشک پس از خواب روزانه.
  6. عدم مدفوع کردن در طول شب.
  7. توانایی درک و اجرای دستورات ساده.
  8. دست کشیدن از کاری که در حال انجام آن است و به نقطه‌ای خاص از منزل می‌رود یا اطلاع می‌دهد.
  9. دستشویی کردن در حالت ایستاده.
  10. توانایی نگه داشتن دستشویی تا زمانی که به لگن می‌رسد.

آموزش نحوه از پوشک گرفتن کودک

خرید لگن مناسب:

    • یک لگن مخصوص برای کودک خریداری کنید که جذاب و جالب برای او باشد. این کمک می‌کند تا او به استفاده از توالت علاقه‌مند شود.

آشنایی با لگن:

    • حداقل دو هفته قبل از شروع آموزش، کودک را با لگن آشنا کنید. او را به تدریج با این وسیله آشنا کنید و نشان دهید چگونه باید از آن استفاده کند.

استفاده از عروسک‌ها:

    • می‌توانید با استفاده از عروسک‌های کودک، مراحل رفتن به دستشویی را نشان دهید. این روش ممکن است کودک را به یادگیری و تقلید از دیگران ترغیب کند.

تشویق و تمجید:

    • در هر بار که کودک با موفقیت از توالت یا لگن استفاده می کند، او را تشویق و تمجید کنید. این تشویق‌ها او را به تکرار این رفتارهای مثبت ترغیب خواهند کرد.

صبر:

    • صبر و آرامش از نقاط قوت در این مسیر هستند. فرصت دهید تا کودک آماده شود، هیچ وقت او را تحت فشار قرار ندهید.

کمک گرفتن از کتاب‌ها و داستان‌ها:

    • کتاب‌ها و داستان‌های کودکانه در مورد دستشویی و توالت می‌توانند مفید باشند. این داستان‌ها ممکن است به کودک کمک کند تا مفهوم رفتن به دستشویی را درک کند و احساس کند که این یک مرحله طبیعی از رشد است.

شورت‌های آموزشی

زمان از پوشک گرفتن کودک

استفاده از شورت‌های آموزشی می‌تواند به شما کمک کند که از کثیفی در منزل جلوگیری کنید. این شورت‌ها از دو لایه تشکیل شده‌اند و  از نم پس‌دادن ادرار جلوگیری می کنند. از دیگر مزایای استفاده از این شورت‌ها این است که کودک نیازی به پوشک ندارد و این می‌تواند او را به آگاهی از نیازهای خود، مخصوصاً در زمان رفتن به دستشویی، ترغیب کند.

زمان از پوشک گرفتن کودک

فصل تابستان بهترین زمان برای آموزش گرفتن از پوشک است. این فصل امکان پوشاندن لباس‌های راحت و نازک را برای کودک فراهم می‌کند. برای کودکان پسر می‌توانید از شورت و برای کودکان دختر از دامن یا سارافون استفاده کنید. این لباس‌ها به کودک احساس راحتی می‌دهند و همچنین آموزش گرفتن از پوشک را آسان‌تر می‌کنند.

در زمان آموزش کودک برای از پوشک گرفتن، مهم است تا به نکات زیر توجه داشته باشید:

  1. صبر و حوصله: کودکان نیاز به زمان دارند تا این مهارت را یاد بگیرند. صبر داشته باشید و به آرامی به او آموزش دهید.
  2. تشویق و تمجید: هر زمان که کودک موفق به استفاده از دستشویی بدون پوشک می‌شود، او را تشویق و تمجید کنید تا احساس موفقیت کند.
  3. برنامه‌ریزی زمانی: در بازه های زمانی مختلف، مثل بعد از خوردن یا بیدار شدن از خواب، او را به دستشویی ببرید.
  4. تقلید مثالی: کودکان معمولاً از دیگران تقلید می‌کنند. بنابراین نشان دهید که چگونه از دستشویی استفاده می‌کنید.
  5. محیط جذاب: محیط دستشویی را برای کودک جذاب کنید. از تزیینات و اسباب بازی‌های جذاب در نزدیکی دستشویی استفاده کنید.
  6. هیچگاه تنبیه نکنید: در صورتی که کودک ناموفق بود، هیچگاه او را تنبیه نکنید. این ممکن است او را از آموزش دور کند و باعث احساس شرم و ناامیدی شود.
  7. به نیازهای فیزیولوژیکی توجه داشته باشید: در اوقات خاص، مثل زمان یادگیری، به کودک فرصت دهید بیشتر آزاد باشد تا احتیاجات فیزیولوژیکی خود را رفع کند.

به یاد داشته باشید که هر کودک ممکن است در یادگیری از پوشک گرفتن به نرخ مختلفی پیشرفت کند، بنابراین به او فرصت بدهید تا این مهارت را یاد بگیرد.