سیسمونی نیک : سیسمونی دوقلو | خرید سیسمونی
با پشتیبانی تماس بگیرید 9193118466 98+
0

سبد خرید شما خالی است.

آروغ گرفتن صحیح نوزاد

آروغ گرفتن صحیح نوزاد

آروغ گرفتن صحیح نوزاد

آروغ زدن به عمل خروج هوا از دستگاه گوارشی نوزاد یا کودک هنگام خوردن شیر اطلاق می‌شود. هنگامی که نوزاد یا کودک شیر مادر یا شیرخشک می‌خورد، همراه با شیر، مقداری هوا وارد معده او می‌شود. این هوا ممکن است موجب ایجاد فشار در معده و ناراحتی در نوزاد شود. آروغ زدن به معنای خارج کردن این هوا از دستگاه گوارشی و کمک به نوزاد در هضم بهتر غذا است.

مهمترین دلیل آروغ زدن نوزاد، از بین بردن هوای موجود در معده او است. این کار باعث می‌شود معده نوزاد خالی شود و احتمال بروز درد و ناراحتی کاهش یابد. همچنین، با خروج هوا از معده، نوزاد می‌تواند بهتر از شیر مادر یا شیرخشک استفاده کند و از مقدار مناسب مواد غذایی بهره‌مند شود.

باید تاکید کرد که آروغ زدن نوزاد بعد از شیرخوردن یک عمل طبیعی است و اغلب نشانه‌ای از سلامت و عملکرد طبیعی گوارشی اوست. اگر نوزاد به طور مداوم و بدون دلیل قابل توجیه آروغ بزند یا با مشکلات جدی همراه باشد، مراجعه به پزشک یا متخصص کودکان توصیه می‌شود تا علت مشکل را بررسی کرده و راهنمایی لازم را ارائه کنند.

برای مطالعه: درمان سریع دل درد نوزاد

چه زمانی باید آروغ نوزاد گرفته شود؟

بهترین زمان برای آروغ گرفتن نوزاد، بلافاصله بعد از شیردهی و حداکثر تا 20 دقیقه بعد از شیردهی است. این کار به نوزاد کمک می‌کند تا هوایی که همراه با شیر وارد معده او شده است خارج شود.

سریعترین روش گرفتن باد گلوی نوزاد (آروغ گرفتن صحیح نوزاد)

  • قرار دادن نوزاد روی شانه

این یکی از متداول‌ترین روش‌ها برای گرفتن آروغ نوزاد است. ابتدا نوزاد را در آغوش بگیرید و سپس به آرامی او را روی شانه خود قرار دهید. مطمئن شوید که یک دستمال روی شانه‌ خود قرار داده‌اید تا رفلاکس معده نوزاد لباس شما را کثیف نکند. سپس با آرامی پشت نوزاد را ماساژ داده و منتظر بمانید تا حداقل 2 یا 3 بار آروغ بزند.

  • نوزاد را روی پاهای خود بنشانید

آروغ گرفتن صحیح نوزاد روی پا

در این روش، نوزاد را روی پاهای خود قرار دهید و سر و کمر او را با دست‌هایتان به دقت نگه دارید، به طوری که به او فشاری وارد نشود. پشت او را به آرامی ماساژ دهید تا نوزاد آروغ بزند.

  • خواباندن نوزاد روی شکم

آروغ گرفتن صحیح نوزاد روی شکم

در این روش نوزاد را روی پاهای خود و به شکم بخوابانید. و سپس مانند دو روش قبلی پشت او را به آرامی ماساژ دهید.

برای مطالعه: درمان سریع کولیک نوزادان

تا چند ماهگی بایستی آروغ نوزاد را بگیریم؟

گرفتن آروغ نوزاد معمولاً تا حدود ۶ ماهگی انجام می‌شود. در این دوره، عضلات گوارشی نوزاد هنوز به اندازه کافی تقویت نشده‌اند تا بتوانند هوا و دیگر مواد را به طور کامل از معده خارج کنند. با گذر از این دوره، عضلات گوارشی نوزاد به مرور قوی‌تر می‌شوند و وی به طور خودکار قادر به کنترل آروغ خود می‌شود.

به همین دلیل، پزشکان توصیه می‌کنند که والدین تا حدود ۶ ماهگی به نوزاد خود کمک کنند تا هوا را از معده خارج کند. اگرچه بعد از این دوره نوزاد ممکن است هنوز هم نیاز به کمک داشته باشد، اما با گذر زمان، او به طور مستقل می‌آموزد آروغ خود را کنترل کند.